svētdiena, 2011. gada 25. septembris

Skaistas un veselīgas lūpas

Ziemā un pavasara sākumā lūpas vitamīna trūkuma un aukstā laika dēļ bieži plaisā un ir sausas. Šajā rakstā pastāstīšu par to, kā saglabāt tās mitrinātas un veselīgas.
Ja lūpas lobās un plaisā, pat visdārgākā un kvalitatīvākā lūpu krāsa neizskatīsies labi. Lai tā nenotiktu, pirms lūpu krāsošanas, tās var ieziest ar barojošu balzamu vai uzklāj biezu kārtu ar taukainu un mitrinošu krēmu. To atstāj uz mazu brītiņu iesūkties un tad maigi notīra ar salveti. Vislabākais lietot lūpu krāsas, kuru sastāvā ir vitamīni. 

Lai noņemtu veco ādu un lūpas izskatītos zīdainas, reizi nedēļā tām nepieciešams pīlings. Šim nolūkam var izmantot pīlinga zīmulīšus vai izmantojot citas metodes, piemēram, sacukurojušos medu, kafijas biezumus. Pīlingu uzklāj riņķveida kustībām, darot to neilgu brīdi. Pēc šādas procedūras jāuzklāj barojošs krēms.

Lai lūpas uzturētu skaistas ilgtermiņā, jāēd vitamīniem pilna pārtika, ziemā jālieto vitamīni. Ja pavasarī lietojat daudz vitamīnu, bet lūpas vēl aizvien lobās un plaisā, jādodas pie dermatologa, jo tad tam par iemeslu var būt kāds nopietnāks iemesls. 
Efektīvs līdzeklis ir A vitamīns, kuru var nopirkt eļļas veidā, jebkurā aptiekā. 

Tātad:
  • pirms lūpu krāsošanas tām obligāti jāuzklāj balzams vai taukains krēms;
  • vakarā tās vienmēr jāatīra (ja tiek lietota kosmētika);
  • vismaz reizi nedēļā jāveic pīlings;
  • jālieto daudz vitamīni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru