ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

Izvēlies piemērotas smaržas

Lai vislabāk izvēlētos sev piemērotas smaržas nepietiek vien ar redzētu reklāmu žurnālā vai televīzijā. Vispirms ir jāizdomā kādu aromātu tu vēlies. Svaigu, saldu, citrusaugļu? Lai to noskaidrotu ir jāizdomā, kam vēlies pieskaņot aromātu, un kāda tu vēlies justies, kad tas ir uzpūsts. Vari arī sajaukt vairākus aromātus kopā, tikai jāskatās, lai tie nebūtu pārspīlēti. 

Labākais veids, kā pirkt smaržas ir uzpūst tās, apmēram stundu pagaidīt (vai arī pastaigāt pa citiem veikaliem) un tad pasmaržot vēlreiz. Tā var noteikt vai smaržas nav izmainījušas savu aromātu, un vai tās ir noturīgas. Labi, ja zināsi apmēram kāda veida aromātu vēlies, jo ostot daudzas smaržas tās visas sajauksies kopā, un tavs deguns nevarēs noteikt nekādu atšķirību.

Smaržas neturi tiešā saulē vai karstumā, jo tad tās bojājas.

Smaržas jāklāj uz pulsa punktiem, jeb uz vietām, kur ir tuvu asinsvadi, tādējādi asinīm pulsējot aromāts izplatīsies gaisā daudz spēcīgāk.

Šie punkti atrodas:
skausta daļā,
aiz ausīm,
plaukstu locītavu iekšpusē,
torsa centrā;
starp krūtīm;
ceļgalu aizmugurē.
Karstā laikā smaržu molekulas kustās un izplatās ātrāk, tādēļ vasaras karstākajās dienās smaržojies ar apdomu. Siltajā gadalaikā vispiemērotākie ir augļu, ziedu, zaļās tējas (citrusaugu) aromāti. Vasaras mēnešos vari smaržu pudelīti turēt ledusskapī, tādējādi tās uzpūšot varēsi atvēsināties. 

Smaržām ir dažādi līmeņi. Perfume ir spēcīgākās. Eau De Perfume ir mazāk spēcīgas un Cologne ir visvājākās. Kā arī ēteriskās eļļas, kuras ir dabīgas.

Alternatīva smaržām ir aromatizētie ķermeņa losjoni, kurus es ieteiktu lietot kopā ar dušas želeju, vai arī klāt tos vairākās kārtās, lai pastiprinātu smaržu. 

Novēlu Jums katrai atrast sev vispiemērotākās smaržas! :)

Sievietes smaržas par viņu pavēsta vairāk, nekā viņas rokraksts
/Christian Dior/

1 komentārs:

  1. es dievinu smaržas, tas man ir kā apģērbs, bez tām es jutos plika.

    AtbildētDzēst